Sticka

 
Jag är inne i sticka tagen och har ett jätte fint rosa garn som jag tänkte skapa något utav... vet inte vad än!
 
 

Sjalen är klar

 
 
Den är varm men luddar massor, speciellt på min svarta tröja jag hade under så såg jag att det här går ju inte. Jag lägger in den i frysen under dagen så får jag se om den luddar mindre sedan....
 
 

Stickskolan

 
På Stickskolan.nu kan man beställa kurs i att lära sig sticka på distans.
Stickskolan består av 28 kurser och kostar 119:-/st.
 
 

Sjalen snart färdig

 
Snart klar med min sjal, som tar ca 6h totalt att göra.
 
Jag hade glömt bort hur man maskar av så jag var tvungen att ta hjälp av nätet. Tänk att det finns filmsnuttar på detta som man kan kika på och ta sig vidare genom. Denna hittade jag på YouTube:
 
 
 
 

Det ska bli en sjal

 
Ett projekt jag håller på med just nu är att sticka en sjal på ett gammalt recept från "Knitted by me..."
 

Hyllor som rasar...lite

 
 
En annan trist vägg, denna i vardagsrummet, fick en annan look med Ikeas små lådor för vägg.
 
IKEA PS 2012. Set om 4 lådor i olika färger.
 
Plastlådorna kan man ju ha till annat....
 

Ram

 
 
En tom vägg hemma lyftes upp av en ram som jag ärvt av en bekant som gått bort. Jag gillar ramar. Hade jag en hel vägg som jag finge göra vad jag vill med hade jag tapetserat den (eller jag hade satt någon annan att tapetsera..) i en cool färggrann tapet och sedan hade jag gått på loppis för att hitta olika sorters gamla ramar i olika former att pryda väggen med. Jag har väldigt svårt för tavlor, men en ram som är snygg passar alltid bra.
 
 

Tygnystan

Det här härligt "påskfärgiga" tyget köpte jag på Röda korsets loppis för någon månad sedan. Sex meter för 97:-. Av tyget gjorde jag en löpare till påsk samt tygnystan att tillverka olika saker utav.
 
Först gjorde jag en stor grytlapp
 
... och idag vart det en brödkorg.
 
 

Trasor

 
 
Ni kanske undrar vad kategorin/Typen "Trasor" kommer att handla om, men det gör inte jag.... Jag är helt såld på olika former av trasor, det kan vara trasor av tyg, det kan vara trasmattor, det kan vara trasor av plåt, det kan vara trasor av trä, trasor av porslin, trasor av papper, trasor av garn, trasor av trådar... You name it!
 
Denna gång handlar det om trasor av trasmattor.
 
Jag återvinner trasmattor och gör andra saker av trasorna.... tex. som denna fula krabat... i grunden Paper mache (köpt på Panduro Hoby) som jag med lite trasor, träkula, nål och tråd, lite lim och guldfärg samt en bjällra piffa till att bli en Rudolf.... 
 
 
 

RSS 2.0